Rådgivning til forældre

Vi kan alle få brug for gode råd og vejledning i livet.

Råd og vejledning - Københavns Kommune

Vis alle

Hjælp til unge i København

Trivselsudfordringer i ungdomslivet kan spænde vidt, derfor favner ’Hjælp til unge’-kataloget også bredt. 

Henvisningskataloget 'Hjælp til Unge i København' er en samlet oversigt over tilbud til unge i alderen 15-30 år med behov for støtte og rådgivning. 

Kataloget rummer bl.a. tilbud om hjælp og støtte i forbindelse med tristhed, angst, stress, ensomhed, misbrug, seksuel sundhed, længerevarende psykisk sygdom, sorg og hjemløshed mm. 

Kataloget er primært udarbejdet til vejledere og undervisere, der møder unge, som oplever at have det svært. Men også unge selv og deres forældre kan have glæde af kataloget til at finde det rette tilbud, når livet gør ondt.

Katalog - Hjælp til unge i København

Socialforvaltningen

Åbent og anonymt rådgivningstilbud til børn, unge og familier i Københavns Kommune. Her kan du eller dit barn henvende jer og få sparring på jeres problemer og spørgsmål.



Du bliver ikke registreret nogen steder og bestemmer selv, om du vil oplyse dit navn. Rådgiverne er uddannet til at give råd og vejledning om stort og småt. Det kunne fx være skole og uddannelse, familieproblemer, alkohol, hash, ensomhed, mobning og kriminalitet.  

Kontakt

Socialforvaltningen, Borgercenter Børn og Unge

Åboulevard 38, 1.sal

2200 København N

Telefon: 3317 3442

Åbningstider: 

Tirsdag og torsdag mellem kl. 10-14 er der mulighed for åben rådgivning uden tidsbestilling. Hvis rådgivningen mod forventning ikke kan hjælpe med en samtale inden for kort tid, vil de altid tilbyde dig at booke en aftale indenfor få dage. Ved telefonisk tidsbestilling kan der aftales samtaler uden for dette tidsrum – typisk i tidsrummet 08-18.

U-Turn

U-turn tilbyder rådgivning og grupper til forældre, som er bekymrede for deres barns forbrug af alkohol, hash eller andre stoffer. Det kan være en stor hjælp at tale med en rådgiver om bekymringerne eller deltage i en forældregruppe. 

Kontakt

Du kan ringe på tlf. 8256 2300 eller komme forbi i rådgivningens åbningstid. Adressen er Studiestræde 47, 1455 København K.

 

Åbningstider

Mandag kl. 12-16 og tirsdag-torsdag kl. 12-17

Barndom i Balance

Barndom i Balance (BiBa) er specialiseret i at hjælpe børn og unge, der vokser op i familier med rusmiddelproblematikker, og har derfor forskellige tilbud afhængig af barnets alder. 

Alle i en familie bliver påvirket, når et medlem har et stort forbrug af rusmidler. Hvis du er bekymret for dit barns trivsel, kan det være en stor hjælp at tale med en rådgiver om dine bekymringer.

Du er altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak eller få en tid til en anonym rådgivende samtale.

BiBa tilbyder op til fem samtaler, hvis I har eller har haft rusmiddelproblematikker tæt inde på jeres familie. Samtalerne vil have jeres barn i fokus og omhandle de ting, der fylder i jeres familie.

I BiBa kan I også komme ind til familiesamtaler.

Det har stor betydning for børnene, at de kan få hjælp sammen med deres forældre eller andre, der er vigtige for dem. 

Samtalerne med jer kan fx handle om, hvordan I får talt  åbent om rusmiddelproblemerne og får en bedre kommunikation i familien. Vi har også fokus på, hvordan I kan støtte op om jeres barns tryghed og trivsel.

Kontakt:

Barndom i Balance (BiBa) - Opvækst og rusmidler

Suhmsgade 4, 1.sal

1125 København K

33 17 20 10

biba@kk.dk



Åbningstider:

Mandag-onsdag: 9-16

Torsdag: 9-17

Fredag: 9-12

ROBUS (spiseforstyrrelser og selvskade)

ROBUS er et gratis rådgivnings- og behandlingstilbud til børn og unge i Københavns Kommune, der har udfordringer med selvskadende adfærd, spiseforstyrrelse, eller er på vej til at udvikle en spiseforstyrrelse.



Unge og forældre har mulighed for at modtage en rådgivende telefonsamtale.



Kontakt

Telefonrådgivningen kan kontaktes på telefon 2147 5498. Hvis telefonen ikke bliver taget, er rådgivningen optaget. Læg så gerne dit telefonnummer, og du vil blive kontaktet i træffetiden. Du er også velkommen til at sende en mail eller en SMS, så ringer en rådgiver til dig.



robus@kk.dk





Åbningstider for rådgivning

Tirsdage kl. 10.30-12

Onsdage kl. 10-11.30

Torsdage kl. 9-10.30

Andre rådgivninger

Vis alle

Forældretelefonen

ForældreTelefonen (Børns Vilkår) er rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.





Åbningstider

Mandag, torsdag og fredag: 9-17

Tirsdag og onsdag: 9-21

Lørdag: Lukket

Søndag: 15-21

Telefon: 3555 5557

RådgivningsPortalen

RådgivningsPortalen hjælper dig med at finde et gratis og kvalificeret rådgivningstilbud, som passer til netop dét, du søger.

GirlTalk

GirlTalk arbejder for at hjælpe piger og unge kvinder mellem 12 og 24 år. Her kan man også som forælder til denne målgruppe få rådgivning om alt fra opdragelse og grænsesætning til den unges lave selvværd, ensomhed, selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. 



Telefonrådgivningen kan kontaktes på 4411 0413 onsdage kl. 10-12. Du kan også bestille en telefonsamtale her.



Du kan også skrive til brevkassen her.

 

Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS)

LMS hjælper og rådgiver personer med spiseforstyrrelser eller skadeskade samt deres pårørende.

Telefonrådgivningen har åben hver mandag og torsdag fra kl. 09-19 samt tirsdag og onsdag fra kl. 16-19. Rådgivningen er anonym og gratis, og den henvender sig til alle, der er berørt af spiseforstyrrelse og selvskade. Ring til 7010 1818.

SMS-rådgivning har åben hver mandag fra kl. 9-19 og tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 16-19. SMS gratis og anonymt til 7710 1818.

Der er også mulighed for en personlig samtale. LMS har en lokalafdeling i København, der ligger Krumtappen 2, 5. sal. Rådgivningen i København har åben mandag og torsdag kl. 9-19 samt tirsdag og onsdag kl. 16-19.

Chatrådgivningen har åben hver mandag fra kl. 9-19 og tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 16-19. Chatrådgivningen er gratis og anonym.

SletDet

SletDet er Red Barnets rådgivning, hvor du som forældre kan få hjælp, hvis dit barn oplever noget ubehageligt på nettet. Det kan være deling af krænkende billeder, mobning, hacking eller stalking. Hos SletDet kan du få hjælp og råd til, hvordan du håndterer situationen.

Telefonrådgivningen kan kontaktes på 2927 0101. Mandag kl. 11-20, tirsdag kl. 14-17, onsdag kl. 14-17, torsdag kl. 14-20 og fredag kl. 14-17.

Du kan stille spørgsmål i en formular på hjemmesiden her. 

Du kan chatte med en rådgiver mandag kl. 11-20, tirsdag-torsdag kl. 14-20 samt fredag kl. 14-17. Der er også en chatbot, hvor du hele døgnet kan få svar på simple spørgsmål.

Livslinien

Livslinien - er du bekymret for, at dit barn tumler med tanker om selvmord, kan du kontakte Livslinien, der er en anonym telefon- og netrådgivning for mennesker med selvmordstanker og deres pårørende.

Livslinien kan kontaktes på 70 201 201 alle ugens dage fra kl. 11-05. Du kan også skrive til Livsliniens netrådgivning.