En teenager i familien - et tilbud til 7. og 8. klasser

Få hjælp til at skabe en dialog mellem forældre og unge om ungeliv og forældreroller

OBS!

Forløbet skal bestilles senest 1 måned inden, det ønskes afholdt.

Alle 7. og 8. klasser i Københavns Kommune kan få hjælp til at afholde fællesmøder for forældre og elever, som sætter gang i en dialog om fester, brug af alkohol og andre ting, der fylder i ungdomslivet.

Mange forældre oplever, at deres teenager begynder at gå til fester og deltage i forskellige, sociale sammenkomster. Forholdet til blandt andet kammerater, køn, seksualitet og sociale medier kan få stor indflydelse på teenagerens selvværd og identitet. Samtidig begynder nogle teenagere at eksperimentere med alkohol og øvrige rusmidler i denne periode. Som forældre kan man opleve, at ens barn tager de første tilløb til en frigørelsesproces, og man kan være usikker på, hvordan man skal forholde sig i denne periode af barnets liv, og hvor meget man skal blande sig. Derfor er det en god idé, at forældrene i klassen tager en dialog om emnet sammen med de unge. 

Arrangementet består af to dele:
• Et besøg i klassen af en ungeguide. Varighed 2 lektioner/1½ time.
• Et fællesmøde med elever og forældre. Varighed 2 – 2½ time.

Besøget i klassen varetages af ungeguider og giver de unge forståelse for betydningen af sociale overdrivelser og misforståelser. Fællesmødet styres af uddannede SSP-instruktører og ungeguider og igangsætter dialog og refleksion omkring relationen mellem forældre og unge.

Kontakt

SSP Sekretariatet

Vil du vide mere om "En teenager i familien", kan du kontakte SSP København på telefon eller mail.

En teenager i familien

Video Url

Film målrettet forældre til teenagere. Filmen handler om at sætte grænser, når det kommer til unge og alkohol. I filmen deltager hjerneforsker Ann Elisabeth Knudsen.