Årets Gentleman

G for Gentleman. Læs om unge rollemodeller.

Fra de unge deltageres perspektiv er projekt Årets Gentleman ved første øjekast en konkurrence, hvor man kan vinde en rejse ved at leve op til sit holds Gentleman-kodeks og ved at afholde det bedste event.

Initiativet ”Årets Gentleman” kommer fra G for Gentleman, en gruppe unge frivillige fra Urbanplanen, som ønsker at give deres egne erfaringer videre til ungegrupper fra udsatte boligområder.

“ ”Årets Gentleman” er et forløb på 3-4 måneder, hvor de unge frivillige fra G for Gentleman står for forskellige workshops, 3 dages Bootcamp på internat, løbende fungerer som sparringspartnere for de deltagende lokale unge i udvikling af en lokal aktivitet eller event. Dette sker med base i en klub eller værested og med lokale medarbejdere som samarbejdspartnere. Guleroden for de deltagende unge er bl.a., at de bliver indstillet til titlen som ”Årets Gentleman”, hvor prisen, udover titlen og æren, er en rejse sammen med G for Gentleman og en medarbejder. ”

Erfaringerne fra pilotprojektet fra 2015, hvor 10 unge i alderen 14-17 år deltog, var rigtige positive og vidner om en særlig synergieffekt, når frivillige unge og myndigheder samarbejder.

Det lokale udbytte er,

  • At områdets lokale unge løftes fra at være passive brugere af offentlige tilbud, til at være lokale igangsættere og positive rollemodeller.
  • At projektet byder på nye veje at gå i det pædagogiske arbejde med udsatte unge og boligområder gennem et styrket samarbejde mellem klubber, Helhedsplaner, Socialforvaltning, Politi, m.v.
  • At unge får mulighed for at ændre identitet fra kriminalitetstruede, uroskabende og utryghedsskabende til positive aktive rollemodeller. Der vil ses en dominoeffekt med en markant ændring i de lokale adfærdsmønstre.

Se video fra 'Årets Gentleman 2017'

Video Url

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af videoen kan sætte en eller flere cookies på din computer, når du afspiller videoen.

Se video fra 'Årets Gentleman Ydre Valby 2018'

Video Url

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af videoen kan sætte en eller flere cookies på din computer, når du afspiller videoen.

Kontakt

SSP Sekretariatet

Pdf og evaluering af indsatsen kan bestilles hos SSP Sekretariatet.