5. april 2019

8 gode råd til blå mandag

Den Kriminalpræventive Sektion i Københavns Politi har udarbejdet 8 gode råd, som de og vi i SSP København vil give videre.
Billede
8 gode råd til blå mandag

Bøgen er sprunget ud, vintertøjet (næsten) er pakket sammen og de mørke morgener er et kedeligt minde. Foråret er kommet til Danmark. Det betyder også, at årets første konfirmationer snart finder sted, og at København fyldes med glade unge, der holder blå mandag. Men hvordan er det nu? Hvordan kan man som ung og som forældre gøre sit for, at det bliver en tryg og god dag? Den Kriminalpræventive Sektion i Københavns Politi har udarbejdet 8 gode råd, som de og vi i SSP København vil give videre.

De 8 råd:
- Tag kun de penge med du skal bruge. Hold pengene et sikkert sted - fx i en pengekat på maven under tøjet. Tag kun de penge frem du skal bruge til betaling. Stå ikke og vift med hele formuen, så du ligefrem skilter med, hvor mange penge du har.
- Overvej om du overhovedet skal tage nogle af dine konfirmationsgaver med på blå mandag. Overvej om det fx er smart at tage de nye smykker eller den nye smartphone
med på Blå mandag. Der kan desværre være lommetyve, der gerne vil have del i gaverne.
- Gå aldrig alene. Sørg altid for, at I minimum er to sammen hele tiden. Og gå aldrig med nogen, du ikke kender.
- Drik ikke alkohol. Det kan godt være, at du lige er blevet konfirmeret, men det er ikke ensbetydende med, at du skal drikke som en voksen kan gøre. Derfor er det en god ide at undgå at drikke alkohol. Og lad dig ikke presse af andre til at drikke alkohol.
- Hvis du bliver provokeret af andre personer så lad som ingenting og gå fra stedet. Typisk ser man, at en enkelt person provokerer en flok konfirmander, og så snart
konfirmanderne svarer igen, så er de pludselig omringet af en stor gruppe bøller, der kun er ude på ballade. Derfor: forlad stedet før tingene udvikler sig.
- Lad være med at købe ting af folk du ikke kender - nogle mennesker vil forsøge at udnytte evt. naivitet og prøve at sælge fx stjålne varer til konfirmander.
- Indgå aftaler med en eller flere forældre om, at de kan være til stede i området, hvor de unge skal opholde sig. Fx på Strøget, i Tivoli eller på Bakken.
- Sørg for at have en aftale med dine forældre om, at de skal hente dig, når dagen er slut. Ring evt. sammen med dem i løbet af dagen.

Den Kriminalpræventive Sektion og SSP København ønsker alle konfirmander en god dag!