Gademægling - unge søges

24.06.2020
Arbejder du i klub i Københavns Kommune, eller skal du også planlægge spændende aktiviteter for børn og unge sommeren 2020?

Så kender du måske børn og unge i alderen 13 til 25 år, der kunne tænke sig at blive bedre til at løse konflikter på en sjov og udfordrende måde gennem rollespil, leg og kreative øvelser?

SSP Sekretariatet er gået sammen med Ungdommens Røde Kors med det formål at se på, hvordan gademægling kan tænkes ind i kommende SSP indsatser. Det gør vi fordi, vi tror på, det er vigtigt, at børn og unge udvikler gode færdigheder i at løse de konflikter, som de selv er en del af og oplever kan skabe spænding og splittelse i hverdagen.

Tilbud: Sommerværkstedforløb i konflikthåndtering:
Målgruppe: 8-15 jævnaldrende unge fra 13 år og opefter.
Periode: Værksstedforløbet vil løbe fra uge 30 og i 3-6 uger frem – tilpasset lokale behov og ønsker.
Om værkstedet: Der er mulighed for at holde et introværksted for interesserede unge inden opstart i uge 30. Værkstedet skal ligge om eftermiddagen eller om aftenen og kan foregå flere gange om ugen og er på i alt 15 timer. Forløbet afholdes af frivillige gademæglere fra Ungdommens Røde Kors, som har fået professionel uddannelse i konfliktløsning samt løbende efteruddannelse. Værkstedet kan også tænkes ind i et allerede planlagt aktivitetsprogram.

Konfliktløsningsværkstedet giver de unge:
- En forståelse af, hvad en konflikt er, og hvordan en konflikt typisk optrappes
- Konkrete teknikker til at lytte og kommunikere
- Redskaber til at håndtere konflikter og at indgå i konstruktive fællesskaber
- Viden om, hvad der trigger dem og gør dem vrede, så de kan nå at stoppe op, før en uenighed fører til konflikt og/eller vold.
- Et diplom, de kan bruge til fx jobsøgning

Er du interesseret i et værkstedforløb eller har spørgsmål, skriv eller ring til SSP konsulent Dorthe Maisie Pedersen på mail zl3g@kk eller mobil 30527049.

Læs mere om gademægling: https://www.facebook.com/URKgademaegling
https://urk.dk/gadem%C3%A6gling