Individorienterede indsatser - Enkeltsagsbehandling i SSP København

Den individorienterede indsats er et centralt element i det kriminalitetsforebyggende arbejde

Film om enkeltsagsbehandling i SSP København

Video Url

Enkeltsagskonceptet i regi af SSP København omfatter sagsbehandling på sager relateret til den enkelte unge under 18 år. Det er ligeledes sager, hvor der er behov for koordinering mellem flere forvaltninger og politiet. I videoen ovenfor kan du få et hurtigt overblik over hele enkeltsagskonceptet.
 
I enkeltsagskonceptet arbejdes der ud fra en niveauopdelt tilgang til håndtering af enkeltsager. Enkeltsager gradueres i 4 niveauer afhængig af, hvor alvorlige forhold der er tale om. De mindre alvorlige sager håndteres typisk som niveau 1 eller niveau 2 sager I de sager er der f.eks. tale om en tidlig bekymring, bekymrende adfærd eller førstegangskriminaltet. De mere alvorlige sager håndteres som niveau 3 eller niveau 4 sager, hvor barnet eller den unge enten har begået gentagen alvorlig eller personfarlig kriminalitet. Du kan læse meget mere om de forskellige niveauer af enkeltsager i "Enkeltsagskommissoriet" nedenfor.

Du vil som SSP'er typisk være med til at håndtere enkeltsager, hvis du er en del af koordinationsgrupperne.

For unge mellem 18 og 25 år varetager SSP+ den koordinerede indsats mellem forvaltningerne. SSP+ er ligeledes et individorienterede koncept, hvori Kriminalforsorgen er fast samarbejdspartner. 

Enkeltsagsbehandlingen og din rolle heri

Vis alle

Hvad er enkeltsagsbehandlingen helt kort?

  • Enkeltsager i SSP er en koordineret indsats mellem myndighederne omkring den enkelte unge.
  • Denne koordinering skal sikre en helhedsorienteret og forebyggende indsats i forhold til den unge og samarbejdet med familien.
  • De enkelte forvaltninger bidrager hver især med relevant viden om den unge. Dette danner grundlag for fælles beslutninger og arbejdsfordeling i forhold til opgaver, der skal varetages i den fælles indsats/handleplan.

Det forventes af dig ...

  • At du og din nærmeste leder sikrer, at arbejdsstedet har fokus på børn og unge, som kan være relevante for SSP-enkeltsagsbehandling.
  • At du med sin nærmeste leder/forvaltning er afklaret om jeres forpligtigelse til at bidrage med relevant viden om den enkelte unge enten på møder i SSP-lokaludvalget eller i koordinationsgrupper.
  • At du har afklaret med sin nærmeste leder, hvilke unge fra egen institution, som skal tages op på SSP-møderne.
  • At du forud for SSP-møderne afstemmer med ledelse og kollegaer, om der er unge, som skal drøftes på kommende møde.
  • At du er orienteret fra din nærmeste leder om, hvad man allerede har gjort fra institutions side, og hvilke tiltag som der forventes igangsat. Tiltag kan være forældreinddragelse/forældresamtale, anmeldelser, underretninger, kommunikation, ekstra ressourcer o.lign.
  • At du sikrer, at relevant viden fra møder i SSP-regi og besluttede opgaver for institutionen bliver kommunikeret tilbage til din ledelse og kollegaer.
  • Når det handler om håndtering af enkeltsager, at du er i stand til at arbejde ud fra retsplejelovens § 115. (læs eventuelt mere hér).
  • Uanset at den unge bringes op i SSP, skal der laves underretning til Socialforvaltningen, når der er bekymring for eller viden om kriminalitet hos en ung. (læs eventuelt mere hér)

Kommissorium for SSP Enkeltsagsbehandling