En teenager i familien

Få hjælp til at afholde et arrangement om at have en teenager i familien

Alle klasselærere i Københavns Kommunes 7. og 8. klasser får en hjælpende hånd til at afholde forældrearrangementer om det at have en teenager i familien. Formålet med arrangementerne er at fremme en åben og positiv dialog mellem teenagere og deres forældre. Derved kan man styrke den unges personlige udvikling og forebygge nogle teenageres uheldige valg af livsstil.

Mange forældre oplever, at deres teenager tager de første tilløb til en frigørelsesproces. Forholdet til kammerater og det andet køn får stor indflydelse på teenagerens selvværd og identitet. Samtidig eksperimenterer mange teenagere med fx. alkohol og øvrige rusmidler. Mange forældre bliver usikre på, hvordan de skal forholde sig i denne periode af deres barns liv, og derfor får alle klasselærere i Københavns Kommune fra 7.og 8. klasser en håndsrækning til at tage dette emne op med klassens elever og deres forældre.

Forældreaftenerne arrangeres med uddannede SSP-undervisere, der igangsætter dialog blandt forældre om fester, unge, alkoholpolitikker og forældrenetværk m.m. SSP-underviserne er erfarne folk indenfor skole, socialforvaltning og politi.

Der er mulighed for at vælge et dialogmøde kun med forældregruppen, hvor SSP-underviserne deltager i mødet med oplæg og gruppedrøftelser. Mødet varer ca. 2 timer. En anden mulighed er et møde med både forældre og elever. Læreren underviser eleverne i klassen og får efterfølgende et besøg fra en ungeguide. Ungeguiden følger op på undervisningen og taler med klassen om flertalsmisforståelser. Herefter bliver der afholdt et fællesmøde med forældre og elever. Ungeguiden og SSP-underviseren igangsætter dialogen med forældre og elever både hver for sig og samlet. 

Bestil en forældre-temaaften 

Du bestiller et arrangement ved at udfylde bestillingsformularen nedenfor. Bemærk at bestillingen skal indsendes minimun 4 uger før, at arrangementet finder sted. 

Vil du vide mere om "En teenager i familien", kan du kontakte SSP København på telefon 33 66 15 80 eller på mail ssp@kk.dk.

Læs mere om "En teenager i familien" og Børne- og Ungdomsforvaltningens øvrige tilbud i brochuren her